«حاج احمد متوسلیان» فرمانده لشکر 27 محمد رسول الله(ص) که سی سال از اسارتش در بند اسرائیل میگذرد، متولد 15 فروردین 1332 در محله امامزاده سیداسماعیل تهران است. او دانشجوی مهندسی الکترونیک دانشگاه علم و صنعت تهران بود که ضمن اشتغال به تحصیل با تشکل مکتبی سیاسی پیرو خط امام این دانشگاه رابطه تنگاتنگی داشت. حاج احمد به بهانه مأموریت شغلی، راهی شهرستان خرمآباد میشود و در حالی که تظاهرات علیه رژیم طاغوت را هدایت میکرد، در سیزدهم شهریور ماه 57 تحت تعقیب قرار میگیرد. خاطرهای که در ادامه میآید به ماجرای دستگیری حاج احمد توسط ساواک میپردازد.
دو روز پس از تظاهرات عظیم خرمآباد، در ساعت 14 روز چهارشنبه پانزدهم شهریور سال 57، احمد حین تکثیر دو برگ اعلامیه ضدرژیم، توسط مأمورین اکیپ گشتی دایره اطلاعات شهربانی لرستان دستگیر و بلافاصله مورد بازجویی قرار گرفت.
در جریان بازجویی، علاوه بر بازجویان دایره اطلاعات، سرهنگ معدوم «فضائل احمدی» رئیس شهربانی استان لرستان نیز حضور داشت و به شهادت یکی از همرزمان احمد، شخصاً آستینها را بالا زده و احمد را مورد ضرب و شتم و هتاکیهای سفیهانه قرار داد. در این ماجرا، علاوه بر احمد، دو تن از همرزمانش نیز دستگیر شدند.
شهید رضا چراغی، شهیدان حاج احمد متوسلیان ، سید محمد رضا دستواره ، حسن زمانی و علی سلطانی قمی در تصویر دیده می شوند - جبهه مریوان
معصومه حسینزاده مادر چشم انتظار حاج احمد میگوید:
«توی یک شرکت خصوصی کار میکرد و رفته بود خرمآباد. آنجا درگیر کار پخش اعلامیه بود که او را با دو نفر دیگر از دوستانش میگیرند. آن دو نفر زن و بچه داشتند و به همین خاطر، به محض دستگیری، احمد تمام مسئولیت چاپ و تکثیر اعلامیهها را یک تنه به گردن گرفت تا پرونده آنها را سبکتر کند».
آغاز دوران اسارت احمد در زندان مخوف فلکالافلاک خرمآباد، در حقیقت به مثابه ورود او به میدان آزمون دشوار وفاداری به آرمان الهی انقلاب و حفظ اسرار نهضت به شمار میرفت. او قریب به 2 ماه مشقتبار از این دوران تلخ و مردآزمای را به صورت ممنوعالملاقات، در سلولی انفرادی محبوس بود. بازجویان ساواک برای درهم شکستن روح مقاوم او، از پیشرفتهترین شیوههای شکنجه جسمی و روحی استفاده میکردند.
احمد متوسلیان پس از تحمل شدیدترین شکنجهها سرانجام در هفتم آذر سال 1357 همزمان با اوجگیری انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی(ره) از زندان فلکافلاک خرمآباد رهایی یافت.