بیاورد رأی ابراهیم دگر بار خداوندا ز آفاتش نگه دار
به هر شکلی نمی بخشند آرا به زور و زر میسر نیست اینکار
سخنی کوتاه و گزیده با برادر، ابراهیم کارخانه
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا
کسانى که ایمان آورده و کارهاى شایسته کردهاند به زودى [خداى] رحمان براى آنان محبتى [در دلها] قرار مىدهد. – سوره مریم آیه 96
ایمان و عمل صالح، جاذبه و کشش فوق العاده ای دارد. اعتقاد به یگانگی خدا و دعوت پیامبران که بازتابش در روح و فکر و گفتار و کردار انسان به صورت اخلاق عالی انسانی، تقوی و پاکی، امانت و شجاعت، ایثار و گذشت تجلّی می کند، همچون نیروهای عظیم مغناطیسی، کِشنده و رباینده است. همه انسان ها، صالح و ناصالح از پاکان لذّت می برند و از ناپاکی ناپاکان متنفرند، و هنگامی که می خواهند شریکی انتخاب کنند، تأکید دارند که طرف آنها، پاک و نجیب و امین و درستکار باشد. این طبیعی است و در حقیقت نخستین پاداشی است که خدا به مؤمنان و صالحان می دهد. که دامنه اش از دنیا به صرای دیگر نیز کشیده می شود. قرآن کریم و شرح آیات منتخب-مترجم: آیت الله مکارم شیرازی(با اندکی دخل و تصرف)
حال ای برادر! ابراهیم کارخانه، اگر خداوند رحمان محبّتی برای تو در دل های مردم قرار داد تا به تو روی آورند و بار دیگر تو را نماینده شهر و زبان گویا در بیان مشکلات دین و دنیای خود برگزینند، سپاسگزار خالق منّان باش و خود را وام دار هیچ کس، جز ذات اقدس خداوندی مدان.امّا قدر شناس زحمت دوستان و مردم مستضعف و عزیز و بی ادّعا باش که مَن لَم یَشکُرِالمَخلُوق لَم یَشکُرِ الخالِق. همین مردمی که به رهنمود حکیمانه رهبر خود لبیک گفتند و نماینده ای را برگزیدند که از کانون های قدرت و ثروت دور بود و اصلح از نامزد دیگر.
آری سخنان امام فقیدشان آویزه ی گوششان بود که: « انتخاب اصلح برای مسلمین یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد و همه چیز را بفهمد و چون در مجلس، اسلام تنها کافی نیست. بلکه باید مسلمانی باشد که احتیاجات مملکت را بشناد و مطلع به مصالح و مفاسد کشور باشد. » صحیفه نور، جلد 18- صفحه 152
همه مردم شهر، گشوده نظر که در خدمت خلق بندی کمر
تو را هم توکّل بود بر خدا بکوش تا ز خلق و ز خالق نگردی جدا
برادر! ابراهیم کارخانه، خودت و نماینده دیگر و رفیق همراهت امیر خجسته و نمایندگان دیگر را بر حذر دار، مبادا صندلی های سبز مجلس و فضای رؤیایی آنجا ، شما را از ساده زیستی و مردمی بودن دور کند و به اشرافیت و تجمل و اسراف سوق دهد.
سفارش آن امام شهیدان و یار سفر کرده را به یا آورید که فرمود:«آن روزی که مجلسیان خوی کاخ نشینی پیدا کنند. خدای نخواسته و از این خوی ارزنده ی کوخ نشینی بیرون بروند. آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم.»
صحیفه نور- جلد 17- صفحه 218
ساده زیست و کم توقع باشید و با مدد جستن از قدرت لایزال الهی با موانع و مشکلاتی که در مسیر نمایندگی و امانت داری آرای مردم خوب این شهر در برابر شما، کارخانه و حجسته قد علم می کند بجنگید و استقامت کنید که :
"إِنَّ الَّذِینَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِی کُنتُمْ تُوعَدُونَ " سوره فصّلت – آیه 30
خدایا چنان کن سرانجام کار تو خشنود و هر دو شوند رستگار
آمین یا ربَّ العالمین